MORA

Znáte MORU? Jedná se o Moravskou republikánskou armádu, která operuje na území současné Moravy. Mezi její programové zásady patří např. navrácení územního stavu do roku 1227, stanovení nového vladaře, kterým by se měl stát Boleslav - v pořadí šestý - Polívka. Největším protivníkem Mory jsou pochopitelně Češi a jejich centralistické snahy, leč to vše pomine, díky snaze Mory a její soustavné destrukci českým národních symbolů - např. desky Karla Gotta "Včelka Mája".
Asi jste již pochopili, že MORA (nachází se na stránkách http://b2.webgarden.cz/) je humorně zaměřená fabulace, která mě vždy zaručeně rozesměje. Na tyto stránky jsem narazil asi před měsícem. Názvy článků na nic hovoří za vše: Hymna Moravského markrabství, návod na sestrojení si vlastního moravského létajícího kola, či Slivovice, spása naší ekonomiky.
Takže odkaz určitě navštivte... A až jednou, třeba v Praze, uslyšíte nějakou detonaci, výbuch a uvidíte od místa děje prchat mimo jiné i člověka se slivovicí pod paží a s poťouchlým úsměvem na tváři, tak....tak si buďte jisti, že už to začalo:-).
P. S. Úžasná je třeba pasáž o vzniku metra v Ostravě, kde bude využito stávajících dolů, čímž se dá vzniknouti nejčlenitějšímu metru na světě:-).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID