Čistka? Ale kdepak...

Včera jsem poslouchal vysílání ČRO-Radiožurnál, kde v pořadu Heleny Šulcové vystoupila hejtmanka Milada Emmerová. Pokud sledujete aktuální dění na domácí politické scéně, tak vás asi nepřekvapí důvod - v pondělí totiž došlo k odvolání všech dvanácti ředitelů sociální péče v plzeňském kraji (kde je paní Emmerová hejtmankou).
Možná jsem během pořadu nenaslouchal dostatečně pořádně, ale nějak jsem nebyl sto pochopit nějaký racionální důvod proč k tomu došlo.
Hejtmanka Emmerová jako důvod udává to, že na místa přišla nová politická reprezentace, a ta si chce ověřit své pracovníky. Inu, myšlenka je to určitě hezká. Jen mi nějak nedochází proč museli být odvoláni všichni. Jistě, vyskytly se určité stížnosti, které paní Emmerová rovněž zmínila, v podobě anonymních dopisů, které práci některých odvolaných kritizují. Proč ale odvolávat všechny, když kritika směřuje jen na některé? Na koho (a co konkrétně v těch dopisech stálo) však paní Emmerová odpovědět nechtěla.
A...ruku na srdce. To už jsme dospěli do stavu, kdy se budou funkcionáři odvolávat na základě anonymních udání?
Odvolaní ředitelé se pochopitelně mohou přihlásit do nového konkurzu. Paní Emmerová dokonce soudí, že ti "slušní, kteří nic špatného neprovedli a mají svoji práci rádi" tak jistě učiní. Upřímně řečeno, nevím. Pokud bych svoji práci dělal zodpovědně, slušně, nedopustil se ničeho špatného a pak bych najednou zčistajasna (dokonce bez toho, aby o tom se mnou paní hejtmanka dopředu mluvila) byl odvolán, tak bych se cítil docela podveden a znechucen a další pokračování v této funkci bych si setsakra rozmýšlel.
Nepřijde tím tento kraj i o mnoho schopných lidí?
Mám dojem, že daleko lepší by bylo utvořit nějakou kontrolní komisi (když už jsou ty anonymy o kterých vlastně nic nevíme tak závažné), která by celou záležitost prošetřila. Tímto způsobem se podle mě jen mlží a vytváří se prostor pro vznik spekulací.
Ale vše špatné u nás zase není. Když už jsme u těch hejtmanů, tak David Rath se rozhodl přispět svým platem potřebným (pokud mu tedy napíší a svěří se s důvody své finanční situace). Bezesporu hezká věc. Podobné aktivity však dělají i jiní polici (Ježek, Tesařík,..), jen se okolo toho neudělal takový humbuk

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)