Internetová žumpa


O internetových vulgárních diskuzích jsem tu již před časem cosi psal. Teď se situace trochu změnila, (patrně) největší tuzemský informační portál novinky.cz od začátku března zavede přísnější kontrolu svých přispivatelů do diskuzí. Pokud budete chtít na "novinky" něco napsat, tak se budete muset předtím celým svým jménem a názvem města zaregistrovat a poštou zpět vám přijde přístupové heslo. Je to správný krok, či nikoliv?
Já osobně se domnívám, že velmi správný. Člověk by si měl za svými názory stát. Internetová anonymita svádí k vulgarizaci a k psaní - s prominutím - pitomostí. Stačí si otevřít jakoukoliv diskusi a ostré výrazy plné nadávek, rasismu a hloupostí se na vás jen vyhrnou. Zkuste si pak v takové žumpě smysluplně diskutovat. Šílení jedinci vás umlčí svými hláškami, které samozřejmě s tématem dané věci nemají co dělat. Jedinou nevýhodu spatřuji ve shromaždování osobních dat o čtenářích novinek.cz, což je ale věc, se kterou toho moc neuděláme. Inu, kdo chce diskutovat, bude se muset odtajnit (nebo přejít na jiný server). To se ale lidé tak stydí za to, co píší?
Tak nějak si říkám, zda lidé u nás mají ještě vůbec schopnost a chuť diskutovat. Není to vše jen o tom si tak v poklidu zanadávat a tím si ulevit?
Odkaz na zajímavý článek, který pojednává o tom samém tématu je zde.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID