Extremisté na vzestupu?

Extremismus je podle mnohých dnes v ČR na vzestupu. Pod termínem "mnozí" si představte např. presidenta Klause a většinu českých novin, televizních stanic, apod.
Je tomu ale skutečně tak? Je zde enormní nárůst extremistů (myšleno extremistů v hnědé barvě), či tyto zprávy povícero jen vyplňují nastávající okurkovou sezonu?
Domnívám se, že tito lidé nejsou početnější než v době jejich "zlatého věku", což byla zhruba polovina devadesátých let (kdy měli de facto své zastoupení i ve Sněmovně). Tak proč tedy zrovna teď?
Nechci tu nijak hrozbu z těchto míst podceňovat. Stále je mnoho lidí, kteří se hlásí k organizacím, jež jsou na hraně, či snad dokonce v rozporu, s naším právním řádem, ale podle mého názoru se těmto jedincům věnuje až přespříliš mediální pozornosti. Což má za následek i vyšší pozornost policie - která tu přece musí být, aby nějak ospravedlnila svoje financování.
Není snad mediální pozornost to, co právě tito lidé chtějí?
Kde by byla slavná Dělnická strana bez - byť negativní - mediální podpory? (i když toto se dá s trochou nadsázky říci asi o každé politické straně).
Domnívám se, že nejvíce tyto jedince lze naštvat nezájmem. Do té doby, dokud jejich aktivity (mnohdy bezvýznamné) budou naplňovat stránky novin se budou tito lidé jen spokojeně smát.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)