Sunshine - MGKK Telepathy (2009)

Hoši ze skupiny Sunshine nám tu po čase zanechali další album. Album, které v podstatě navazuje na desku předchozí. Co do kvality určitě.
Sunshine jsou vůbec zvláštní skupinou. Jejich tvorba v dřívějších dobách by se bez ostychu dala zařadit do "noisy undergroundu". S příchodem desky Moonshower and razorblades se však takřka vše u těchto hochů z Tábora změnilo. Drsné party vystřídaly o něco jemnější melodie a výraznější posun do doposud zakázaných oblastí kytarového popu. O pop jako takový se samozřejmě nejedná, ale vysvětlujte to skalním fanouškům.... Deska Dreamer v tomto nastoupeném trendu jen pokračovala a....MGKK Telepathy rovněž. Paradoxně tento "odklon" Sunshine způsobil, že pro mě se hoši stali poslouchatelnou kapelou, kterých je v našich krajích jako šafránu.

MGKK Telepathy začíná skvělou skladbou K.I.D.S. a pokračuje v nastoleném tempu svižných kytar a typických melancholických sunshine melodií. Vše je při "starém" a je to tak dobře, protože Sunshine svým stylem dosud nezačali nudit.

Některé skladby mají blíže k popovějšímu pojetí (např. New manifesto) a jiné (např. Moon rats, či Dance fast, die young) jsou plné temné elektroniky. Deska se celkově poslouchá dobře a rychle se vám dostane "pod kůži". Minimálně já si ji pouštím tento týden poměrně často..

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)