Zoufalci (2009)

Zoufalci rozhodně nejsou zoufalým filmem, jak by se dle některých ohlasů a hodnocení na csfd.cz (59% v této chvíli) mohlo zdát.
Ale postavy v příběhu jsou zoufalé, o tom žádná. Snímek nám zachycuje životní osudy několika bývalých středoškolských spolužáků z Jablonce, kteří mají společné to, že se postupně přesunuli do Prahy žít si svůj velký sen. Z toho snu však ve všech jejich případech zbyly jen trosky. Realita života je jiná a oni všichni tak nějak cítí, že ve velké zkoušce neuspěli a jen tak se pachtí od ničeho k ničemu.
Režisérka Jitka Rudolfová předvedla, že v sobě skrývá dostatek talentu na tvorbu celovečerního filmu. Některé záběry jsou velmi povedené, dialogy mají smysl, zápletka je zajímavá. Film působí celkově dosti kompaktně. Něco mu však chybí, možná lepší atmosféra? Nevím..
Žánrově bych byl ze Zoufalců zoufalý. Je to v podstatě taková trochu "jedovatá komedie", kdy se mnohdy postavám smějete, ale za nedlouha Vám dojde, že to vše vůbec k smíchu není. Naopak.
Ze známějších herců se zde v malých roličkách představila D. Bláhová, J. Obermaierová a v hlavní úloze má oblíbená herečka Dejvického divadla S. Babčáková (viz foto).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)