Charlotte Gainsbourgh - IRM (2009)

Album od slavné zpěvačky a herečky (schválně, kdo z vás viděl Betonovou zahradu?) Charlotte Gainsbourgh je báječný hudební kousek, který se vyplatí pořídit si. Ať již preferujete jakoukoliv metodu. Pro tak dobré album se totiž vyplatí si i trochu "zahřešit".
Abychom byli upřímní a féroví, tak je třeba říci, že Charlotte se na této desce nepodílela sama, ale pomáhal ji s ní známý "psychedelický kovboj" Beck (pro ty, kteří jej neznáte: jedná se o takového velmi ....flexibilního muzikanta, který se nelekne žádného žánru). Takto spáchané album se výborně poslouchá. Obsahuje milé melodie, zajímavé, krásně ladící zvuky a místy se malinko poodhalí i drsnější strana Charlotte Gainsbourgh. Jen mě trochu mrzelo, že drtivá většina písniček je v angličtině. Francouzský zvuk by mnohým skladbám možná seděl o trochu lépe... V zásadě však mohu říci, že deska IRM neobsahuje žádné hluché místo a její stopáž 44 minut je tak až "na půdu" naplněna velmi kvalitní popovou (ano, nestydím se za to slovo) hudbou, kde se můžete nechat fascinovat podmanivými melodiemi stejně tak jako lehce experimentálními tóny zcela v mezích příjemného poslechu. Ne náhodou byla výhlášena deskou týdne na rádiu Wave.
Pokud bych snad měl tuto desku k něčemu přirovnat, tak mě napadá snad jedině loňské album švédské Anny Ternheim. Ochutnejte dvě tváře jedné skvělé desky.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)