Prommer & Barck - Alex and The Grizzly (2011)



Teď budu zcela nekriticky pět chválu.
Alex Barck je členem poměrně známého nu-jazzového hudebního seskupení Jazzanova a ani Christian Prommer není žádným "zelenáčem" (pokud Vám něco říká název Fauna Flash). Žánrově si jsou oba projekty výše jmenovaných pánů dost podobné, takže není důvodů, aby jim to neklapalo i společně.
A to si pište, že klape.
Deska je co se týče délky našlapaná až po okraj (78 minut), nejedná se ale o žádnou hudební vatu, nýbrž o skladby u nichž jsem neměl ani nejmenší pocit nutnosti tu a tam přehrávání popohnat. Hudebně se nejedná o nu-jazz, desku Alex and The Grizzly bych spíš vymezil termíny downtempo/deep house, nicméně pokud jste dobře obeznámeni s předchozí tvorbou obou zainteresovaných osob, tak si tam určité spojující linky najdete. Inspirací je však možno z desky vyčerpat daleko více, mně osobně např. skladba Everything silně připomínala rané české Ohm Square :-).
Určitě stojí za zmínku i to, že projekt Prommer & Barck pořádá i živá vystoupení. Nezbývá tedy než doufat, že zavítají i k nám do ČR (koneckonců, z Německa to není zase až tak daleko).
Určitě doporučuji k poslechu, neboť v rámci svého žánru se podle mého názoru bude jistě jednat o letošní absolutní špičku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)