Igor Boxx - Dream Logic (2012)

Igor Boxx (známý také jako Igor Pudlo) je hudebník z Polska (Wroclaw, podílel se i na známem nu-jazzovém projektu Skalpel)), který vydává pod značkou Ninja Tune, což je termín, jehož zmínění u leckoho vyvolá zájem sám o sobě.
A oprávněně.
Žánrově se jedná o elektronickou hudbu notně ovlivněnou downtempem, nu-jazzem a leckdy lehce šmrnclou starým, poctivým housem. Album "Dream Logic" je uvedeno nabídkou k lekcím tance (skladba "Kitsch me to dance) a končí příchodem ve snu (s názvem "Dream logic", který je totožný s názvem alba samotného). Obojí "povídání", jež desku uvozuje i uzavírá, pak symbolicky demonstruje celý koncept desky, pohybuje se na pomezí zasněné hudby a tance, ale nesměřuje přímo ani k jednomu. "Me, Myself and I" navnadí příjemně pohodovou atmosféru, "Vemilion Sounds" zase navnadí houseovým podtextem k tanci, což je ale jen taková vábnička, neboť deska se posléze opět uklidní a dospěje až do "snového" konce.

Velmi zajímavé album, které s každým poslechem mám radši více a více...
Video níže není přímo z desky "Dream logic", youtube mi v době psaní tohoto textu neposkytl žádný relevantní odkaz. Jako demonstrace tohoto wroclawského rodáka to ale bezesporu postačí.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)