Man & Mahler - divadlo Ponec (Malá inventura)

Tanec zrovna není z divů Thálie vystoupením, které bych navštěvoval nějak často. Z části proto také bylo pro mě představení Man Mahler dost výjimečnou záležitostí, o které se však nepíše zrovna snadno.
V rámci festivalu Malá Inventura 2013 je bezesporu možné shlédnout několik zajímavých představení (Man Mahler zašťiťovalo Dánsko, odkud také koneckonců představení pochází). V zásadě jde o tanec na hudbu Gustava Mahlera, znázorňující typicky mužský svět, který se snaží interpretovat žena, ta je tam jen jedna a mužů hned osm. Muži se předvádějí v zajímavých situacích, které mají demonstrovat jejich typické atributy (síla, soupeření, apod.). V některých scénách jsou muži oblečeni, v jiných jsou nazí (full frontal!) a v jedné scéně dokonce jeden z tanečníků leží, na svém penisu má uvázaný jakýsi provázek a na jeho konci (snad) balónek, kterým točí. Zajímavé - bezesporu, leč pro mě (jakožto laického diváka) často nesrozumitelné.
Představení se mi nicméně líbilo, bylo to něco "zase trochu jiného" a hlavně, vše tam bylo bráno s nadsázkou a humorem, což jsou věci, které vždy dokáži ocenit.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID