Nomádi dnešní doby

Někdy asi není zcela od věci zkusit změnit svůj život, zabalit si pomyslných "5 švestek" a vydat se vstříc nečekanému, neznámému - a zejména nevšednímu. Od druhé poloviny minulého století vzrostl počet jedinců, kterým z nějakých důvodů nevyhovuje západní styl života (ať už je na vině globalizace, konzumní život, či třeba útěk před nějakými problémy, rutinou, apod.) a stávají se z nich tzv. "novodobí nomádi". Jejich cílem obvykle jsou "méně zkaženější" části světa, jako třeba - dnes už notně zprofanovaná - Goa v Indii, Thajsko, apod. Jedním z takových nomádů je i sympatická dáma jménem Jodi Ettenberg.

Jodi se narodila v Montrealu a vystudovala práva, kterým se věnovala asi 5 let, nicméně tehdejší život ji neuspokojoval, vždy toužila po cestování, takže v roce 2008 se rozhodla zanechat svého povolání a cestovat, cestovat, cestovat... Zní to možná až moc idealisticky. Leckoho napadne, že může být dost těžké na tak náročný životní styl sehnat potřebné finance. Jodi Ettenberg si většinou přivydělává psaním článků o jídle, kulturách, apod. pro různé cestopisně zaměřené časopisy, vydala i knihu The Food Traverer´s Handbook, kde jsou rady jak na svých cestách jíst levně a bezpečně, a v neposlední řadě si také přivydělává konzultací v oblasti sociálních médií. Suma sumarum, není to nic, z čeho by šlo nadmíru zbohatnout, nicméně při četbě jejích stránek http://www.legalnomads.com/ lze poznat, že Jodi Ettenberg svého rozhodnutí z roku 2008 rozhodně nelituje a - troufám si říci - vede spokojený život.

Kromě oficiálních stránek, které mají podobu jakéhosi blogu, můžete "Legal nomads" sledovat i na Instagramu.

Vždy si rád přečtu o člověku, který se dokáže zbavit konvencí a zařídit si život tak nějak podle svého. Je to pochopitelně riziko, ale Jodi Ettenberg je živoucím důkazem, že následovat své sny se také může někdy vyplatit. "Jen" to chce být dostatečně schopný a mít odvahu, což se ne každému dostává....a možná proto je tak zajímavé o tom aspoň číst... :-).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID