Einmusik - 5. A.M. (2014)

Samuel Kindermann aka Einmusik není na houseové scéně rozhodně neznámé jméno. Jeho letošní album 5. A.M. považuji za hodně podařené, tak mě napadlo, že bych o něm mohl utrousit i nějakou tu řádku v rušném předvánočním čase. Koneckonců o hudbě tu už moc nepíšu a přijde mi to trochu škoda...
Kdo by neznal slavný single Jittery Heritage z roku 2004? Jistě, takových lidí je asi mnoho, ale já se teď primárně obracím na lidi, o které se house a tech-house aspoň trochu "otřel". Samuela a jeho tvorbu skutečně není nutné široce představovat, neboť v rámci scény se jedná o velmi významnou osobnost.

Deska 5. A.M. šlape od začátku až do konce a obsahuje několik skladeb, které se skutečně hluboce zaryjí do šedé kůry mozkové... Třeba taková Bisloa elegantně snoubí uhrančivý vokál s houseovou rytmikou. Navzdory své pravidelné rytmice je tu i dost hudby, kterou bych se nebal označit za "zasněnou". Album 5. A.M. můžete poslouchat v kuse, po částech, na přeskáčku, pozorně, i jako pohodovou hudbu na pozadí. Skutečně flexibilní zážitek, který si dovolím doporučit klidně i se zvednutým palcem!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)