Vrtěti Zemanem

Už krátce po zvolení Miloše Zemana presidentem ČR bylo více méně jasné, že novopečený funkcionář bude terčem posměchu příznivců "druhé strany". Na tom by nebylo nic tak divného, Zeman vždy - navzdory tomu, co rád tvrdí - společnost (podobně jako mnoho jiných státníků) polarizoval, ovšem tehdy ještě nikdo nevěděl, že president dá svým odpůrcům do rukou tak velkou haldu munice.

Ve výsledku z toho máme dost neslavný, místy až groteskní, konec politika, který bohužel zcela neodhadl svůj zenit a nadále se pouští do půtek, kterým nerozumí a vlastně už jim ani porozumět nemůže. Zeman se "zasekl" někde v polovině devadesátých let, současný svět spojený s prudkou globalizací, digitální revolucí, apod. je pro něj neproniknutelnou džunglí. To by samo o sobě nebylo nic divného, kdyby ale takový člověk nebyl ve vrcholné reprezentativní funkci a netrpěl pocitem, že musí nutně světu sdělit své myšlenky, které jsou bohužel často dost mimo, nesouvisející s původním tématem, atd.

Co je snad ale ještě horší, je podle mě to, že tolik lidí ony výše zmíněné "přeblepty" a "nepřesnosti" řeší. Jistě, je zcela v pořádku poukázat na to, že Zeman se někdy mýlí, nicméně něco jiného je však situace, kdy velká část společnosti namísto skutečně závažných otázek řeší soukromou českou "reality show" s názvem "Blbosti pana Zemana". Ano, Zeman sklouzl na úroveň sračkové (dámy prominou...) internetové diskuse a dopouští se mnoha argumentačních "faux pas", ale to je podle mě jen o důvod víc, proč jeho "výroky" dlouhodoběji neřešit.
Ony totiž za tu pozornost ani nestojí.
A pozornost veřejnosti je asi to jediné, co tomuto vrtošivému staříkovi ještě může dělat radost.

P. S. Dámy a pánové konspirátoři by snad ještě mohli tvrdit, že Zeman svými "blbostmi" záměrně odvrací pozornost české veřejnosti od jiných událostí. K tomu mohu jen rozpačitě pokrčit rameny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)