Alt - J - Relaxer (2017)

OK, Relaxer vyšel už počátkem června, ale chtěl jsem si tu desku trochu naposlouchat.... a navíc bylo léto (respektive pořád ještě je).

Do nového alba Alt - J vkočili s trochu odvážnějšími klipy, nicméně jejich hudba zůstala prakticky stejná (to však není výtka). Znovu zde tedy máme cca 38 minut jejich typického stylu mixujícího folktroniku s indie rockem v závoji sympatického kňourání Usmívající se. Ano, není to asi taková pecka jako debut "An Awesome Wave", přesto se podle mě jedná o hodně dobrou desku, která sice asi nechytne na první poslech a vyžaduje dost trpělivosti, ale pak se potenciál zdejších skladeb teprve naplno rozvine.

Za zmínku zde určitě stojí předělávka dnes už klasické písničky "House of the Rising Sun", který na první poslech takřka nelze vůbec rozpoznat. Přes určitou rozmáchlost některých skladeb (které jsou docela dlouhé, vícevrstevnaté, měnící tempo) mi Relaxer přijde jinak jako docela intimní deska - a tak je i potřeba k ní přistupovat. Vůbec celé to album má takovou hodně zvláštní poetiku a velmi dobře funguje i jako celek.

Poslední deska hochů z Leedsu ve mně každopádně zanechala velmi příznivý dojem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)