Státní vyznamenání

Včera pan prezident - slunce naše jasné - rozdal nebývale štědrou sbírku státních vyznamenání. Koneckonců proč ne, republika (pokud bereme současnou zemi jako nástupnický stát) slaví krásné 99. výročí. Mám však několik návrh, jak důstojně oslavit tu blížící se stovku.

Pan prezident včera velmi trefně poznamenal, že je při rozdávání vyznamenání a podobných atributů důsledně vnímat také to, kolika lidem daný člověk například na poli kulturním přinesl radost a štěstí do jejich jinak třeba prázdného života. Takových lidí může být tisíce, ba snad i miliony. Pokud s tím nějak nesouhlasíte, tak jste jednoduše závistivec, který nic nedokázal. To je jasné, kulturní osobnosti si od nějakých kritiků rozvracet nenecháme!

Dovolil bych si tedy touto neotřelou cestou panu prezidentovi doporučit, aby propříště zvážil vyznamenat třeba takovou Jarču Zikánovou. Jarča byla fajn holka, žilá prý velmi zdravě, což by se panu prezidentovi, který se samozřejmě sám také těší dobrému zdraví, mělo líbit, dokonce na to měla jakousi zdravotní knížku, kterou stařičké rakouské mocnářství vydávalo všem těm různým "helmbrechtnicím" a "cajdrnožkám".
Jsem bytostně přesvědčen, že tyto dámy dokázaly potěšit celé zástupy lidí (pravda, jen mužů, ale což, aspoň to naštve podvratné "džendrové" živly!), kteří odcházeli zcela (u)spokojeni. Přitom to povolání nebylo úplně snadné, vzpomeňte jen na takovou Otylku Vranskou, která jej dokonce zaplatila životem! To už se dostáváme zhruba na úroveň jiných nebezpečných povolání, jako jsou třeba hasiči, nebo investigativní novináři!

A já se ptám, pane prezidente, nejsme to jako společnost těmto velkolepým děvám dlužni? Vždyť je to vyložený výsměch do nebohých tváří všech těch tvrdě pracujících Tonek Šibenic, Černých Már, apod., které v potu krve dělaly poctivě svoji práci a obveselily tak určitě ještě větší počet jedinců než pan Troška se svými sofistikovanými komediemi.
Uznejte, že můj požadavek lze požadovat za zcela oprávněný.

A když ne, tak na to půjdeme po "espéďácku" formou referenda, to je teď přece velmi populární!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)