Operace Flashpoint - recenze

Před několika dny jsem na svém dnes již lehce archaickém počítači (CELERON 533Mhz, 137 RAM, RIVAT TNT 2) úspěšně dokončil hru Operace Flashpoint. Již dlouhá léta jsem o této hře slýchával jen samá superlativa, ale konečný výsledek mě stejně velmi překvapil. Navíc jsem sehnal hru KOMPLEKTNĚ v češtině (jak se také na českou hru sluší), takže na několik dalších dní nebylo o zábavu nouze.
Operation Flashpoint - denní cyklus
Během hraní se ocitáte v tělech (brr, to je odporné) několika (celkem 4) postav, které osud zavál na 3 ostrovy (Everon, Malden a Kolgujev). Celý děj hry se odehrává v roce 1985 na výše zmíněných imaginárních ostrovech (autoři hry jsou pravděpodobně také hokejoví fandové, neboť na v úvodním intru neopomněli sdělit, že tohoto roku ČSSR vyhrála MS v ledním hokeji). Operation Flashpoint - technikaV SSSR se dostává k moci Gorbačov a někteří generálové a členové KGB jsou z toho poměrně znepokojeni. Generál Guba se sám pokusí převzít moc tím, že vezme do své kontroly výše zmíněny strategické ostrovy.
Celá hra je dělána ve smyslu co největší reality, obvykle stačí, aby vás nepřítel jedinkráte zasáhl a... je s vámi ámen. Vše umocňuje nádherná hudba a na svoji dobu (rok 2001) skvělá grafika, která mapuje oblasti o rozloze mnoha kilometrů (!). Velmi kladně také oceňuji realistický přístup ke všem zvukům zbraní ve hře jakož i k jejich grafickému zpracování. Jakožto hráč můžete působit v těle (brr, opět) pěšáka, velitele tanku, helikoptéry či letadla. Operace Flashpoint je prostě ideální hra pro všechny muže, kteří se chtějí stát vojáčky (a do armády se jim nechce).
Operation Flashpoint
Jednoznačně 100 %.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID