The Constant Gardener

The Constant Gardener
Dozajista je tento film velmi poutavý, respektive má velmi poutavou tématiku. Pojednává o jedné africké zemi, která je velmi chudá a dostává různé léky od vyspělých zemí. Mezi těmito léky se však dají nalézt i medikamenty, které ještě nebyly zcela vyzkoušené a jejichž nezávadnost nelze prokázat. Možná právě proto jsou nasazeny v Africe a chudé černošské obyvatelstvo je používáno jako pokusný králík….. Právě po tomto pátrá žena hlavního hrdiny Quayla (hraje jej skvělé výborný Ralph Fienes) Tessa (Rachel Weisz).
Film sebou nese jistý morální apel a poukazuje na naše "evropské" nafoukané způsoby vůči zemím třetího světa. Celý snímek je vlastně takovou spletitou hádankou, kterou se během sledování budete jistě snažit rozplétat, ale neočekávejte žádnou nadmíru překvapivou pointu. V podstatě konec filmu je celkem očekávaný, ale to rozhodně neznamená, že je to špatně. Velmi na snímku oceňuji skutečnost, že se věnuje značně ožehavému tématu a přistupuje k němu (podobně jako Lord of war) bez nějaké snahy o akční styl vyprávění.
Takže, pokud vás trápí současné bolístky našeho světa, tak se na film určitě někam vypravte (nebo si to sežeňte někde na netu - The.Constant.Gardener[2005]DvDrip[Eng]-aXXo.avi).
Hodnocení: 70

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)