Atomic Bomberman

Zavřete hezky oči a zkuste se vrátit v myslích o několik let zpátky, konkrétně do lehce ujetých let osmdesátých. Pusťte si stylovou hudbu (Depeche Mode, Queen, Pet Shop Boys) a z lehka otevřete oči. Ano, svět se od "osmdesátek" hodně změnil.
Tato změna je velmi markantní konkrétně na poli počítačových her. V osmdesátých letech začaly vznikat první verze hry bomberman, ale jednalo se často jen o hry automatové (jejda, to bylo tenkráte pětikorun...). Památného roku 1992 přichází na scénu hra Dyna blaster, která funguje na podobném principu. Několik postaviček je zavřeno v bludišti s různými duchy a musí se pomocí vhodně umístěných bombiček dostat ven nebo - v případě deathmatche - dostat svého kolegu v bludišti na onen svět (právě pomocí bombiček). Ze stěn které zničí bomby na postavičky ve skafandrech občas vyskočí také nějaké bonusy (větší rychlost, dosah bomby,...). Hra Dyna blaster je jednou z nejúspěšnějších her počítačové historie, ale o ní dnes psát nebudu.
Dynablaster
Roku 1997 přichází na scénu Atomic bomberman, hra která si bere hodně věcí z Dyna blaster, ale rozhodně se nejedná jen o nějaký remake. Atomic je zaměřen čistě a pouze jen na souboje mezi různými "bombrmeny", takže byli ze hry vyškrtnuti duchové a souboje s nimi. Nicméně hra má velké plus v podobě úžasných zvuků (také zabírají asi 400mb!), skvělých animaci a množství nových bonusů (například "kopání" je úplně super věc!!).
Dynablaster
Atomic Bomberman
Atomic je v podstatě blbůstka, která neumožňuje velký ponor do hry, nemá žádný příběh, propracované postavy, ale vyniká geniální hratelností, jednoduchým a intuitivním ovládáním, takže s hrou si užijete moře zábavy. Hrát proti počítačovým soupeřům je po chvíli velmi nudné, proto je zde možnost zkusit souboj s člověkem (lze hrát po síti i 2 na 1 počítači). V tu chvíli začínají pravé orgie! Začnete svého kolegu (kolegyni) nenávidět když uvidíte jak vás nemilosrdně zavřel (zavřela) ve slepé uličce se zapálenou bombou, začnete jásati a plesati když se vám povede soupeře zlikvidovat. Se svým spolubydlícím (veleváženým panem Markem - tímto jej zdravím:-)) tuto hru pravidelně hrajeme a ještě se nestalo, že by nás nějak omrzela. Doufám, že se tak nestane nikdy.
Hodnocení: 86%. (Hodnocení se vám může zdát vzhledem k předchozí adoraci docela nízké, ale je nutno si uvědomit, že to je "jen" zábavná hra, nic více, ale také nic méně).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)