Hostel

Hostel
Na světě existuje mnoho zla, některé je tiše skryto kdesi v lidském podvědomí a některé svoji zlobu doslova nosí na velikém transparentu a rozměrech menšího slona. Film Hostel je zlo v té nejčistší podobě. Pokud patříte mezi citlivé jedince, tak vám dozajista bude během sledování tohoto filmového splašku zle, někteří zvláště citliví pak mohou začít při filmu zvracet. Ano, je to zlé, ba přímo ještě horší…
Řekněme si něco k ději…. Skupinka mladých Američanů putuje po Evropě ve snaze dostat co nejvíce dívek, opít se a vůbec dělat samé bohulibé věci. Po kratším úvodu (kdy máte spíše pocit, že sleduje nějaký béčkový erotický film) se "hrdinové" dostanou na Slovensko - konkrétně do Bratislavy (kterou tu však reprezentuje Český Krumlov, vůbec celé Slovensko je natáčené v ČR, takže se můžete těšit i třeba na Hl. nádraží v Praze….). Slovensko je v představách režiséra a producentů velmi zvláštní místo. Ubohost a bída na nás kouká z každého oprýskaného rohu polorozsypaných domů. Můžeme zde narazit na 3 druhy osob - krásně svůdné dívky (a la Hustler..), úchylné zabijáky a jejich kumpány a tlupy romských dětí, které pobíhají filmem za pokřiku hesel jako "cigaretu!" či ještě lepší "chewing gum". Nedivím se tomu, že Slováci proti takovémuto vykreslení své země "trochu" protestovali…. Tajemní a notně úchylní zabijáci mučí pro zábavu své oběti, obětmi se stanou právě výše zmínění turisté. Nejdříve jeden, pak druhý a pak….i třetí. Tomu jeden maniak dokonce uřeže 2 prsty… Říkáte si co dál? Hrdinové jsou vyřízeni a film je tak zhruba v polovině… Nezoufejte, hlavní hrdina je opravdu machr a z toho, že mu chybí 2 prsty a z ran crčí krev jako ropa v Saudské Arábii si nic nedělá, naopak i se svým handicapem stihne několik dalších maniaků pozabíjet a ze Slovenska v pohodě utéci.. Na své odvážné misi ještě zachrání mladou dívku (odněkud z Asie - už si nepamatuji přesně odkud, neboť v tu dobu mi začínaly vinou filmu odumírat mozkové buňky), které kdosi vyndal ven oko (vážně, visí ji to tam z hlavy a hlavní hrdina vezme něco jako nůžky a odstřihne jí to), i když třeba si to oko vyndala sama, když viděla co je to za film….
Film Hostel je velmi zvláštní, nic tak strašného se jen tak nevidí, chvíli se to tváří jako klasický horor a chvíli jako nějaká hororová parodie (aspoň doufám, protože jestli tohle někdo myslí vážně tak….). Dosti odpornou práci tu provedli i osvětlovači, protože některé scénky z podzemí (natáčelo se v Bohnicích - hmmm, tvůrci by tam klidně mohli i zůstat) jsou dosti nepřehledné. Zkrátka a jednoduše film Hostel je zrůda! Takový Ed Wood Jr. Dělal také hrozné filmy, ale z jeho děl aspoň čišela jistá láska k filmům a upřímná snaha. Jediné co čiší ze snímku Hostel je krev, a to je sakra málo.
Hodnocení: 15%.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)