Apollo 440 – Millennium Fever

Apollo 440 - Millennium Fever
Обложка альбома
Nedávno se mi pod ruku (respektive do uší - od toho tedy také název této rubriky) dostalo debutové album dnes již slavných Apollo 440. Tato skupina je dosti pozoruhodná už třeba jen tím, že si vždy držela svůj styl - tedy taneční electro hudbu občas okořeněnou rockovou kytárkou a někdy i různými samply z jiných skladeb. Pokud byste však porovnali jejich nejslavnější album Getting high on your own supply (tuším že z roku 1999 nebo 1998), tak najdete oproti Millennium Fever určitý posun. Album Millennium Fever je dle mého názoru o něco kvalitnější než výše zmiňovaná deska. Více než rockové prvky zde převládá elektronika, na svoji dobu (1995) muselo být album velmi pozoruhodné. Drtivá většina písní se nese v pomalejším rytmu, z něhož občas vybublá pozoruhodná electro melodie. Ty skladby nejsou vysloveně chill - outovou záležitostí, ale jsou prostě takové příjemně nerychlé. Když už si začnete říkat, že skladba přechází do jakéhosi stereotypu, tak najednou nastane nějaká změna, která celou věc posune zase někam jinam. Poslouchá se to nádherně.
Asi nejlepší skladbou na albu je Astral America, úžasná, melodická věc (la la la ´merica), která v jedé chvíli využije i dosti známý Bernsteinův hudební motiv (určitě jej poznáte), jasný hit. Další pozoruhodnou věcí je tředa Liquid cool, nádherně pomalá skladba, která se lehce rozjíždí a asi se i mnohý posluchač nevědomky přistihne u toho, jak kývá hlavou do rytmu.
Jak již jsem výše zmínil i zde znějí kytary, třeba v Rumble spirit of america i v I need something stronger (kde je lehounce slyšet i vliv Underworld, ale jen lehce..). Celkově však album působí dosti konzistentně.
Hodnocení: 89%..

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)