Doba ledová 2

Doba ledová 2, Obleva
Po dlouhé době byl Libor opět v kině (biografu) na pohyblivých obrázcích. Skoro jsem již na ten pocit zapomněl… Poloprázdný sál provoněn aroma popcornu, ach…..nostalgie….
Co si budeme povídat, Doba ledová byl docela dobrý nenáročný film, při kterém se i leckterému škarohlídovi rozšířil obličej do výrazu připomínající úsměv. Snímek těžil z krásné grafiky (chtěl jsem napsat animace, ale grafika je asi výstižnější slovo) a humorných scének odhodlané pravěké veverky. Nejinak je tomu i v pokračování s názvem Obleva. Jak asi tušíte, hrdinové (Sid, Manny, Diego) zůstávají stejní a podobný je i koncept celého filmu. Opět se jedná o cestu někam odněkud. Oproti jedničce, kde se zachraňoval malý lidský chlapec se zde zachraňují všechny postavy navzájem (znáte to, obleva = spousta vody, v níž se jeden klidně může utopit….). "Dvojka" k tomu přidává ještě něco navíc, např. vtipné muzikální postavičky supů, Sidovi uctívače či např. různé parodie na reklamy či dokonce v jedné chvíli i na film "Saving private Ryan (Zachraňte vojína Ryana)"!
Doba ledová 2: Obleva
Slyšel jsem hlasy, které říkaly, že pokračování Doby ledové je prý velmi slabé a oproti prvnímu dílu špatné. Nemyslím si to. Jistě, jednička se mi líbila o něco málo více, ale pokračování celou "sérii" rozhodně nijak neshodila. I zde je mnoho scén, u kterých se budete smát, veverka je opět ve formě (možná ještě lepší než minule!). Na druhou stranu ani pokračování se nevyhnulo - dle mého názoru - nejslabšímu místo jedničky, tedy sentimentu, i zde najdeme srdceryvnou závěrečnou scénu, která je lehce (pro někoho však i těžce) kýčovitá. Nic to však nemění na mém konstatování, že Doba ledová 2 je příjemným snímkem na odreagování duše a že se rozhodně v přehršli takovýchto podobných snímků patrně neztratí.
Musím ještě ocenit český dabing, který se mi zprvu sice vůbec nelíbil, ale pak jsem si na něj zvykl a nalezl v něm jisté zalíbení.
Hodnocení: 70%.
TOPlist

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)