Serenity

Serenity
Někdy vám na posouzení filmu stačí třeba jen 5 minut, někdy se díváte na docela obstojný snímek klidně i hodinu než se zvrtne to úplné hlouposti. Serenity je film z první kategorie.
Hmmm…, měl bych napsat něco k ději, ať víte, o co přicházíte..
Existuje taková pěkná organizace, jmenuje se Aliance a ta sdružuje většinu obydlených planet v galaxii (asi jste poznali, že se jedná o sci-fi, kdo ne, tak je Jiří Paroubek, který stále čeká na marťany..), proti Alianci stojí nějací povstalci. Bojují spolu (bůhví proč) a Aliance zvítězí. STOP. Další děj, existuje taková pěkná dívka, jmenuje se River, má určité telepatické a i jiné nadpřirozené schopnosti, které z ní dělají ničivého zabijáka (vážně, určitě bych se vedle ní nechtěl probudit ráno v posteli). Schopností si všimne Aliance a začne River dosti ošklivě zkoumat, ta má však odvážného bratra (ehm…jméno jsem zapomněl, ..když on byl takový nevýrazný…), který ji unese a společně se svými kumpány (shodou okolností veteráni z války proti Alianci! Kdo by to byl řekl?) zbytek filmu utíkají a snaží se přijít na kloub záhadě: co že to jsou Ti Pátrači, kteří neustále jen vraždí? (mimochodem, jsou také dost odporní, kdybych si měl vybrat vedle koho se ráno probudit, tak by River vyhrála jen o prsa korejské školačky).
Film je v podstatě taková neškodná sci-fi, která má celkem hezky udělané efekty a triky, ale to je asi tak vše. Některé scény jsou sice působivé (např. příjezd a pobyt v mrtvém městě či souboj s přesilou Pátračů), ale takových scén je poskrovnu (rozhodně méně než skvrn od jídla na mém oblíbeném tričku s obrázky golfových holí). Herecké výkony jsou takové mdlé, patetické…, příběh není moc výrazný. Mám dojem, že Serenity je film, který vás sice ničím asi neurazí, ale za pár dní na něj v klidu zapomenete. Rozhodně to není dobrý film a když k tomu ještě navíc připočtu kecy postav o tom, jak je "hrozné, když jedna velká říše vnucuje svá pravidla říším jiným"…., to už je tak omleté ve všech druzích filmů, že jen čekám na to, až podobná fráze vyskočí i od Disneyho..
Hodnocení: 44%.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)