Shinobi

Shinobi
Děj tohoto fantaskního filmu má patrně i určité historické jádro (alespoň tak jsem to pochopil), každopádně se opět jedná o asijskou produkci se všemi znaky jejich akčněji pojaté kinematografie. Shinobi jsou v podstatě velmi silní a dovední bojovníci, kteří se rekrutují ze dvou vesnic, jež se navíc nemají zrovna v lásce. Příběh pokračuje tím, kterak muž z vesnice jedné potká ženu z vesnice druhé a…., dál už to vlastně znáte. Jedná se o klasický příběh nenaplněné lásky, tentokráte však v asijském pojetí, což znamená, že zde bude o něco více krve a také dosti jiných podivností.
Úžasné jsou na filmu hlavně bojové sekvence, pokud jste například hráli počítačovou hru Mortal Combat, tak patrně máte představu, jak takové bitvy mohou vypadat. Vše je umocněno tím, že každý bojovník ve filmu má jakousi speciální bojovou schopnost, např. jedna žena byla krmena po celý život jedem a tak teď může kdykoli ze svých úst vypustit obláček zeleného jedovatého plynu (také znám takové ženy). Velmi působivě jsou zpracovány akce hlavního hrdiny Gennosukeho, ten dokáže jaksi po "matrixovsky" zpomalit čas a podobně jako Max Payne i Gennosuke své výhody využívá k obřím masakrům v nepřátelských řadách. Na bitvy se kouká opravdu velice hezky, ale po čase mě již začaly trochu nudit…, jako koneckonců celý film. Není to vysloveně špatné, to ne, ale nemohl jsem tam najít krom triků nic, co by mě nějak zaujalo.
P. S. Pozor na ten závěr, to je jen pro otrlé povahy, ta scéna vám může vrhnout slzy dojetí do očí, ale zároveň vás notně zhnusí.. No jo, holt Japonsko….
Hodnocení: 58%.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)