Futurama

FUTURAMA
Tento seriál možná mnozí budete znát navzdory tomu, že jej žádná naše televize dosud do svého programu nezařadila. Seriál pochází z "dílny" tvůrců úspěšných Simpsonových (viz skoro každý den na ČT) a v podobném stylu se tedy pochopitelně nese i Futurama (jak druhem humoru, tak i grafickým zpracováním). Hlavním hrdinou je Filip J. Fry, člověk z konce 20. století, který se omylem zavře do hybernace a "prožije" tak zhruba 1000 let a probudí se přesně na Silvestra roku 2999. Divák poměrně brzy narazí i na další hlavní postavy, těmi je jednooká žena jménem Leela (sympaťačka se smyslem pro spravedlnost, čest a roztomilé věci), robot Bender (ohýbač čehokoliv, cynik, sobec, kruťas…., ale jinak také sympaťák), doktor Zoidberg (takové blíže neidentifikovatelné stvoření toužící po neustálé konzumaci potravin..) a také Filipův vzdálený příbuzný, který celou skupinu v podstatě zaměstnává ve své společnosti Planet Express, jež doručuje zásilky po celém vesmíru.
Seriál - jak je již asi patrno i slepému ovčáckému psu - je komediálního charakteru podobně jako The Simpsons, jen ten humor tu je snad místy ještě o něco tvrdší a cyničtější… Jistě, jsou lidé, kterým to může vadit…., ale mám dojem, že většinu cílové populace to jen a jen přiláká k obrazovkám. Velmi sympaticky se mi jevil svět, do kterého je Futurama zasazena. Ten svět má svá přesná pravidla (pravidelní tv moderátoři), většina vedlejších postav se objevuje ve více dílech a občas se i přistihnete při tom, že se již smějete tomu, co tušíte že teprve nastane - např. když se na scéně objeví lidské hlavy naložené ve sklenicích (kde jsou skladovány), obvykle se jedná o známé osobnosti 20. století (Nixon,…..).
Nejdříve jsem si oblíbil postavu robota Bendera, je totiž….skvělý…, nemá obvykle žádné citové zábrany, musí neustále popíjet alkohol (prý aby se mu nezadřel mechanismus) - když jej nepije, tak se chová jako opilec - jeho poznámky k okolním situacím se dají nazvat jako silně neomalené a cynické…, jenže s přibývajícími díly mě začal docela štvát…
Seriál Futurama je založen na drsnějším humoru, než na jaký jsme normálně zvyklí, komické situace jsou někdy velmi šílené a autoři si také často libují v různých parodiích (Titanic, Armagedon, Hippies,…). Prostě, představte si trochu drsnější Simpsonovy přenesené do budoucnosti a odmyslete si ještě rodinné vztahy…..a máte Futuramu.
Hodnocení: 96%.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)