Legionář

Někdy mám pocit, že jsem zásobovám filmy, o kterých se mi vlastně vůbec nechce ani trochu psát. Depresivní to pocit.......:-(.
Film Legionář je snímek, ve kterém hlavní roli hraje J.C. van Damme, ano přesně ten! Tato figurka z akčních filmů kategorie "B" (a někdy i "C") se spustila s filmem, který by chtěl mít ambice býti "A" nebo při nejhorším tak "A - minus"..., už si připadám jako při známkování v USA :-). Mohl bych napsat něco k příběhu. Moc se mi do toho nechce, ale..., když už jsem s tím začal..., tak to také ....d o k o n č í m...., ale bude to těžké, už teď mě z toho bolí mé rychle kmitající prsty:-).
Alain Lefevre je boxer a shodou okolnosti chodí s milenkou jednoho gangstera, ten se pochopitelně naštve (trochu to zjednodušuji..) a chce Alaina zabít, bohužel se mu nic takového nepovede a divák je odsouzen sledovat celých 98 minut této břečky. Tak tedy, Alain se nechá "nabrat" do legií (jsme v roce cca 1928) a odjede do Maroka, kde bude bránit mnoho mnoho mil pouště proti domorodému obyvatelstvu, které se bouří proti kolonizátorům z Francie. Podstoupí tvrdý výcvik a nakonec se zůčastní zajímavé bitvy o takové nic uprostřed pouště.... To by stačilo, ne? ....Fajn.....
Tedy.., ten film není zase tak nějak hrozně odporný, asi je to nejlepší snímek s van Dammem, který jsem za svůj krátký život viděl, ale stejně..., neměl jsem z toho hezký pocit. Postavy mají takové trapné kecy, kterými vyplňují klidnější místa ve filmu (tedy místa, kdy se zrovna nebojuje, neutíka, neboxuje atd..., však to znáte). Dosti děsivý je závěr a proslov vůdce zbouřenců, u kterého jsem jen hledal, kde mám nejbližší sáček na zvracení....Fakticky hrůza. Ne, tentokrát jsem necítil příjemné mrazení v zádech (a i na jiných částech těla:-)), spíše jsem se otřásl odporem. Možná trochu přeháním, u filmu jsem neusnul, ani jsem nezačal během sledování koukat raději z okna (i takové věci občas dělám), takže...dám tomu třeba...
50%. Je to sice hloupost, ale dají se nalézt momenty (např. dobrá výprava a choreograficky zvládnutá závěrečná bitva), které mohou potěšit.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)