JU-0N 2

JU- ON 2 (The Grudge 2)
Pokračování slavného japonského hororu je přesně takové, jaké by jej divák očekával. Tedy, hrůzostrašné a záhadné. Film má sice jednu hlavní hrdinku, ale hodně času také věnuje i ostatním postavám. Film je v podstatě rozdělen na několik kapitolek, z nichž každá pojednává o nějaké postavě.
Příběh je poměrně jednoduchý. Pojednává o hereckém štábu, který točí "strašně strašidelnou show" v jednom domě. Efekt má umocňovat to, že v tomto domě se nedávno stalo několik děsivých vražd…. Divák, který viděl první díl je již na správné stopě. Divák, který k Ju On (či The Grudge) přichází poprvé bude možná poněkud zmaten, ale garantuji, že bát se bude stejně.. Ano, stejně jako v "jedničce" ani zde nechybí duch ženy (i když slovo duch asi zcela nevystihuje její odpornost), která vydává podivně děsuplný zvuk a vraždí kvůli své kletbě všechny osoby, které jen vstoupí do domu - prokletého domu.
Postavám, které zemřou - a to jsou skoro všechny - se vždy před smrtí nějakým způsobem zjeví okolnost z jejich budoucí smrti, nějaký obraz v mysli či zvuk. Zprvu to nevypadá moc závažně, ale v okamžiku, kdy smrt nastane, tak si divák (pozorný divák) souvislosti jistě všimne.
Film je plný různých tzv. šokových momentů. Děsivá situace se pomocí světel a zvuků připravuje klidně i několik minut, o to více je ale působivá. Nicméně nemohu říci, že vše by bylo úplně ok, některé scény působí trochu trapně…, naštěstí se ale jedná jen o okrajové množství filmu.
Nějaké shrnutí……., je to prostě horor, který vás asi vyleká a možná nedovolí po několik večeru v klidu usnout, ale tady také jeho působnost končí. Nic více.
Hodnocení: 65%.
P. S. Kdyby jste náhodou k tomuto filmu nemohli sehnat titulky, tak se mi mailem ozvěte. Překládal jsem to pro vlastní potřebu z anglického překladu japonských dialogů do češtiny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID