Volver

Volver je dalším podařeným snímkem Pedra Almodóvara. Tentokráte se odehrává v jedné takové příjemné oblasti, kde se muži obvykle nedožívají dlouhého věku a místo je tedy plné vdov. A jsou to právě ženy, o nichž tento film vypráví.
Hlavní hrdinkou je Raimunda (skvěle zahraná P. Cruz), která má dospívající dceru, jež se bohužel velmi líbí jejímu manželovi..., dokonce do takové míry, že... dcerka v sebeobraně před mužem plným chtíče vezme nůž a....sebeobrání se (to je hezký výraz, na ten jsem pyšný!:-)). Co s mrtvolou? Raimunda je ale podnikavá dáma.. Motiv smrti se příběhem obecně line po celý film. Raimundina matka je mrtvá (alespoň to tak vypadá), přesto se však zjevuje její sestře Sole a pomáhá ji v kadeřnictví. Raimunda si otevře restauraci, která je pěkně zařízená, má tam například takovou vééélikááánskou lednici, ale nikdo neví co (nebo kdo) se v ní ukrývá....
Děj filmu se line pomalu jako líný had po prašné cestě, ale právě to je na něm to krásné. Pomalu pronikáte do tajemství různých postav a odhalujete jejich minulost, která je v lecčems děsivější než přítomnost. Volver je krásný film, zdobí jej úžasný příběh a jako krásná perlička zcela nahoře jsou i přesvědčivé herecké výkony. Doporučuji.
Hodnocení: 80%.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID