Faithless – All new arrivals (2006)

I look down on this beautiful planet and at last I have found paradise
Poslední deska skupiny Faithless je možná skutečně jejich deskou poslední (i když něco podobného se tvrdilo i u OUTROSPECTIVE), zvuk na All new arrivals je o něco pomalejší a více trip-hopově zabarvený než na jejich předchozích počinech a deska obecně také více drží "pohromadě". Obsahuje celkem 11 skladeb, na kterých se vystřídala řada více či méně známých hostů v oblasti vokálů (např. Dido). Jak již jsem se zmínil výše, skladby jsou v pomalém tempu, jedinou výjimkou je jednak závěr "I hope" a poslední track "Emergency", i když tam také člověk dlouho očekává připravovaný nástup rychlejšího beatu, který se však nakonec nekoná. Skladby jsou však skvělé, plné zajímavých zvuků. Jediné, co bych albu vytkl je takové zvláštní dětské žvatlání, jež se objevuje na začátcích některých skladeb, ale i to se dá vcelku přežít (vliv rodičovství?).
Desku All new arrivals prostupuje i několik závažných témat, jednak se věnují tzv. rozestupujícím se sociálním nůžkám a také tragédii dětí, které jsou v chudých zemích nuceny k práci a předčasně umírají díky tvrdým podmínkám a nemocem. Asi nemusím připomínat, že obě témata spolu víceméně souvisí.
Podtrženo, sečteno, deska All new arrivals je asi nejlepším počinem Faithless. Mezi mé oblíbené skladby patří stejnojmenná All new arrivals (je vidět, že Faithless nejsou žádní xenofobové), Hope and Glory (se skvělým vokálem) či již zmiňovaná I hope. Pokud máte rádi elektronickou hudbu založenou spíše než na tvrdém beatu na "emočně laděných zvucích", tak je All new arrivals právě pro vás.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)