Ohm Square - Love Classics (2005)

Předem musím říci, že ke skupině Ohm Square mám velice kladný vztah již od prvopočátků, kdy se jejich torzo relizovalo v seskupení zvaném Sebastians. Love Classics (dále jne LC) je tuším třetím řadovým albem této pražské formace. Oproti předešlým dvěma deskám se dosti odlišuje a to hned v několika směrech. Předně Ohm Square již opustily vody vokálního drum n´bass (kde již asi naráželi na strop možností) a přeorientovali se spíše kamsi do oblasti electro-popu, což je věc, která může některé fanoušky pohoršit, ale...změna je život a zabřednout do jednoho stylu navždy je tak jednoduché (viz Oasis atd..). Přesto tu je několik spojujících "můstků", které tuto desku navazují na ty předchozí. Ohm Square jsou na LC stále hraví, zábavní, mají SKVÉLÉ vokály a jsou i velmi nápadití, tu a tam dokonce občas vytryskne nějaký drum n´bassový motiv, ale to je jen takový záchvěv, reminiscence, posledním spojujícím můstkem je také to, že jejich hudba se mi stále velice líbí.
Kdybych chtěl tuto desku nějak stylově zařadit, tak bych asi zvolil jakousi fůzi mezi electrem - popem smíšeno s trip-hopem, inspirace blues.... je to prostě velká směsice různých stylů a jasně to vymezit ani nelze (což je možná dobře). Deska jistě osloví mnoho posluchačů, kterým by se např. předchozí tvorba moc nelíbila. Na desce je většina písniček veselejší nálady, ale také tu najdeme smutnější věci, mezi ně patří např. Half the Girl či Eye for an eye, které patří mezi mé oblíbené.
Seznam skladeb:
1. Smells like hohm 2. Sexy cheese 3. Passionate interlude 4. Who needs love? 5. What´s within us 6. Half the girl 7. Tiny step 8. Srnka my dear 9. Synchrosmile 10. patriotic interlude 11. Eye for an eye (a soldiers´shoulders mix) 12. Weightless love - interlude

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)