Fotbalové prohřešky..

Možná jste již tu zprávu zachytili, koneckonců toho byla včera plná média. Jako první ji zveřejnil Šíp, což jsou bohužel noviny, které jsem nikdy v životě nečetl. No, někdy bych si je měl prostudovat.
Na hlavy našich fotbalistů se snáší velká kritika. Jednak za zpackaný zápas Německem, kdy po celý zápas "tahali za kratší slámku" a také za jejich chování při sobotním večeru, kdy měl obránce Ujfaluši slavit své narozeniny. Nehodlám tu vypisovat možná fakta či teorie co se opravdu na pokoji hráčů Rosického, M. Čecha, Poláka a Ujfalušiho odehrálo, od toho je na webu jistě mnoho článků, spíše bych se chtěl pozastavit nad tím, jak je něco takového možné. Tak tedy, objevily se názory, že pokuta 1000000 korun je prý moc vysoká, já osobně bych to takto neviděl. Hráči se mezi sebou - prý - dohodli na tom, že pokutu si mezi sebe rozdělí rovným dílem, což je ovšem trochu problém. 50000 je pro takového Rosického malá částka, ale pro např. Pudila či Standu Vlčka už částka jistě hodnotná. Navíc je takřka prokazatelné, že oba dva posledně jmenovaní hráči se konané pozápasové akce s alkoholem a prostitutkami neúčastnili. Připadá mi trochu nefér, aby za prohřešek několika jedinců pykal tým jako celek. Jistě, všichni tvrdí, že na pokoji hráčů se žádné nepřístojnosti neodehrávaly, takže jednotný postoj týmu k záležitosti jejich postoji přidá na váze, .. která je však přesto velmi chabá. Inkriminovaní jedinci by v sobě měli mít trochu soudnosti a přiznat, že učinili chybu a popř. se i omluvit. Nejsou to přeci malí kluci, kteří zatloukají rozbité okno, jedná se o dospělé osoby, které operují se značnými příjmy a často to jsou dokonce i lidé, kteří mají za sebou svatbu a někdy i nějakého toho potomka... Co vůbec na noční "řádění" říkají jejich drahé polovičky?:-)
Dalé by bylo vhodné si uvědomit, že se jedná o osoby veřejného života, ke kterým mnohý malý kluk takřka posvátně vzhlíží. Vzpomínám si na příklad hokejisty O. Janeckého, který zakončoval svoji kariéru tuším v Pardubicích a počastoval tam rozhodčího nějakými hanlivými výrazy. Tehdy se hodně hovořilo o jeho špatném vlivu na mládež...
Jsem velmi zvědav, jak se fotbalisté s touto aférou vnitřně vypořádají a v jakém rozpoložení nastoupí proti Kypru... Hra týmu ČR totiž poslední dobou ubývá na kvalitě, ale to by se dalo říci i o vedení našeho fotbalu obecně. Mnozí funkcionáři nemají v sobě ani tolik soudnosti, aby se k aféře vyjádřili. Např. pozvání do včerejšího pořadu ČT odmítlo asi 10 různých funkcionářů svazu..... Něco v českém fotbalovém rybníčku stále dosti nechutně páchne. Neustálé omlouvání výkonů reprezentace a jakási její nedotknutelnost není východiskem. Přiznat si pravdu je prvním základem obratu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)