Amatérští fotografové a kameramané..

Určitě je znáte, obzvláště v hlavním městě. Chodí ulicemi - jedná se vesměs o cizince - a na své digitální miláčky si nahrávají pohled(y) na cizí kraje. Ne, že bych nikdy nedělal něco podobného, ale je docela roztomilé pozorovat tyto lidi, kterak se podivují nad nějakou přírodní krásou, či krásou architektonickou, která je třeba pro vás notoricky známa a také možná i trochu zevšednělá.
Filmování či focení ve velkých městech má svá úskalí. Drahý technologický zázrak vám například může nějaký šikovný zloděj zcizit, ale mohou nastat i obtíže daleko menší závažnosti, třeba ty, když už už máte kýžený záběr a v tom... se vám do něj "vetře" - nevědomky - nějaký kolemjdoucí. Vždy, když vidím nějakého fotograficky chtivého jedince, kterak se snaží "take a picture", tak já se zase snažím mu v záběru mnoho nezaclánět. Leckdy se to ovšem nepodaří. Je to zvláštní, představím si rodinku, např. z Austrálie, která si udělala výlet do Prahy a pořídila tu cenné digitální záběry. Doma si je prohlížejí a na několika z nich jsem se digitálně do země protinožců propašoval i já:-)..
Když si občas prohlížím nějaké staré fotografie, tak mě nad některými neznámými tvářemi napadá co to asi je, či resp., bylo za lidi. Proč se na fotografii ocitli? Bylo to záměrné, či nikoliv? Žijí ještě?
Přemýšlel takto někdo nad nějakou moji fotografií?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)