Lego Star Wars

Nestává se v dnešní době moc často, že by se někdy na trhu objevila počítačová hra z tzv. "staré školy". Teď nemám na mysli nepochopitelně obtížné a (místy i nudné) textové adventury, ale spíše rozličné arkádovité "hopsačky", které se vyznačovaly relativně krátkou hrací dobou, neexistencí funkce save (až na malé výjimky), velikou zábavností a také možností navolit hru pro 2 hráče na jednom PC (či podobné mašince).
Všechny výše zmiňované atributy by se daly přisoudit i hře Lego Star Wars - the video Game. Tato hra - jak je již z názvu patrno - zachycuje první tři epizody "hexalogie" Star Wars. Zábavnost hry je však ještě podtržena zpracováním postaviček a jejich příběhů z filmů do podoby figurek z lega:-), což mi osobně přijde velmi originální a úsměvné.
Nevýhodou hry je pochopitelně její krátkost, opětovné hraní už tak zábavné není. Zcela nová dimenze se však otevírá pokud s vámi k počítači zasedne kamarád(ka), nicméně i tak se trvanlivost těchto Star Wars rozhodně nepřehoupne na desítky hodin...
Co se mně osobně velmi líbilo byla skutečnost, že postavičky vůbec nemluví, často jen děj posouvají dál naznačením gestikulací, což je obzvláště pro fandy filmové "hexalogie" velmi zábavné Grafické zpracování i ovládání je na úrovni (roku 2005, kdy hra spatřila světlo světa). Skvělá je pochopitelně i hudba a zvuky, na které beztak asi nic v Star Wars sérii zkazit nelze. Někdy má však hra trochu krkolomné ovládání, což se projeví obzvláště v okamžicích, kdy ovládáte nějakou postavičku s laserovou pistolkou, nasměrování střely je pak někdy skutečně obtížné...
Star Wars je hrou s velkým H, hrou, která není těžká a je tedy určena pro všechny věkové skupiny. Zároveň se v ní ani neobjevuje žádné násilí (mrtvá postavička se jen rozpadne na kostičky:-)). Její jednoduchost jde ruku v ruce s její přitažlivostí, a tak to má být. Hra se nepokouší o nějaké umění (od toho tu jsou jiné, ač jich je asi jen poskrovnu), ale koncentruje se čistě jen na zábavu, což se daří dokonale..

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)