Cestování po naší krásné vlasti

Cestování po naší krásné vlasti toliko obtížné často jest. Hustota spojení je sice poměrně velká, nicméně kvalita služeb často pokulhává za tím, co by jedince odradilo zanechat doma svého čtyřkolého kovového "nejlepšího přítele člověka" a použít nějakého hromadného prostředku.
Jízda s ČD má sice auru romantiky (zcela zaslouženě) a je i poměrně ekologicky sympatická k naší matičce zemi. Vlaky ale jezdí velmi často s velkým zpožděním, toalety v nich jsou často poněkud...znečištěny atd.., nicméně já osobně mám vlaky velmi rád. Koneckonců koleje v přírodě vypadají daleko lépe a méně násilně než mnohoproudá dálnice. Jenže...vláčky nám nejezdí všude. Pokud spatří velký kopec, tak jej buďto složitě objíždí nebo se v něm hloubí roztodivné tunely, což už se např. nám lidem, kteří na tom kopci žijeme mnoho nezamlouvá...
Máme tu však i silniční hromadnou dopravu, nedávno jsme např. jel autobusem Student Agency z Prahy do Jihlavy a musím říci, že nabídka jejich služeb je velmi působivá, přitom ceny drží silně dole. Je toto cesta, jak proniknout na českém trhu s dopravou? Zapracovat v oblastech, které může český zakazník postrádat? To je luxus a příjemné vystupování za zároveň příznivou cenu..
Něco podobného - doufám - pochopili již majitelé restaurací, již dávno jsou většinou pryč "kyselé" obličeje majitelů a servírek, které jakoby vyjadřovaly znechucení nad tím, že jim opět přibyla práce v podobě nešťastného zákazníka.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)