Geocaching

Znáte geocaching? Možná ano, pokud ne, tak vězte, že se jedná o světový fenomén, který probouzí v lidech prastarou touhu hledat ztracené poklady. Co k tomu potřebujete? GPS navigaci a trochu odhodlání, toť vše...
Na té fotce vypadám trochu jako eskymák:-), nicméně zima dnes ráno skutečně byla (pořád je). Každý "poklad" je uložen na nějakých souřadnicích, k většině souřadnic se navíc ještě váže nějaká jednoduchá (někdy i složitější) šifra, která vám umožní souřadnice odhalit a pomocí gps se dostat na požadované místo, kde je obvykle třeba použít své smysly (event. drobné nápovědy) a cache nalézt. Cache není poklad v pravém slova smyslu. Předměty v něm samy o sobě nemají valné ceny (např. hračka z Kinder vajíčka, atd..), úspěšný hledač se zapíše do listiny nálezců, ponechá si jeden z předmětů v pokladu a sám tam jeden přidá, tím se udržuje obsah stále v dostatku. Na závěr se ještě nesmí opomenout skrýš znovu zamaskovati. Nic složitého, ale je to velice zábavné.
V dnešní době jistot a života v samozřejmosti se nám již skutečných dobrodružstvích zase tolik nedostává, toto je takové milé zpestření... Dnešní ranní nález dvou cache mi zpříjemnil den.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)