Radiohead - In Rainbows (2007)

In Rainbows je v pořadí sedmá studiová deska geniálních britských Radiohead, které já osobně považuji za současnou (asi) nejlepší kapelu vůbec. Jejich hudba byla vždy výjimečná a nápaditá i podmanivá, stejně takové je i toto album, které však má navíc pro posluchače i velmi zajímavou distribuci. Dá se totiž celé (!) legálně stáhnout z internetu přímo ze stránek Radiohead, za album můžete zaplatit jen tolik, kolik uznáte za vhodné. Tomu říkám krom kupředu v prodeji a distribuci hudby po internetu. Samozřejmě, ani klasické obchody nebudou ochuzeny, neboť počátkem příštího roku (nebo koncem tohoto?) na trh přijde 2cd, kde budou navíc nějaké bonusy, artwork atd..
Album In Rainbows na mě zapůsobilo stejně jako všechny předchozí desky této kapely, tedy, z počátku se mi mnoho nezamlouvalo, nějak jsem se v té změti zvuků a zpěvu Thoma Yorka nemohl zorientovat, ale na - zhruba - třetí poslech jsem se do desky zcela zamiloval. Desku In Rainbows bych asi přirovnal k jakémusi mixu mezi legendárním albem OK Computer a jejich předchozí deskou Hail to the Thief. Jedná se opět o velice intimní, náladově melancholické poslechy v tomto případě deseti skladeb, které na sebe krásně navazují a žádná z nich nevybočuje z celkového konceptu alba.
Má osobně nejoblíbenější písnička je All I Need, kterou skupina poprvé živě představila 20. 6. 2006. Z toho je patrné, že deska není nějakou "rychlokvaškou", ale že si s její "výrobou" dali hoši z Oxfordu docela záležet, což je na výsledku zcela patrné.
1) 15 Step
2) Bodysnatchers
3) Nude
4) Weird Fishes/Arpeggi
5) All I Need
6) Faust Arp
7) Reckoner
8) House of Cards
9) Jigsaw Falling into Place
10) Videotape

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID