Bonobo - Days to come (2006)

Bonobo je Simon Green. Simon Green je Bonobo.
Hudební label Ninja Tune se vždy mimo jiné vyznačoval tím, že vydával velmi kvalitní hudbu, která však často byla určena spíše pro úzký okruh posluchačů, jedinou výjimkou se snad stala fenomenální skupina Jaga Jazzist. Bonobo se jejich hudebnímu pojetí trochu přibližuje, to jen tak na přiblíženou...
Days to come je v pořadí již třetím albem Simona Greena, zajímavostí bezesporu je, že svoji první dlouhohrající desku vydal ve věku pouhých 18 let, tedy navzdory svému mládí rozhodně Simon nepatří mezi hudební "zelenáče". Na tomto albu se vokály ještě podílí dívčina jménem "Bajka", což je - jak jsem vypátral :-) - dcera pana Pluwatsche, což byl jeden z příslušníků generace Krautrocku (Kraftwerk, Emryo, atd..). Nicméně zpátky z Simonu Greenovi, album Days to come je v podstatě žánrově blízké downtempu, do něhož se místy dostávají trip-hopové nádechy s nu-jazzovou příchutí. Mezi nejpodařejnější skladby z alba bych zařadil "The Fever", "Nightlite" s nádhernými vokály výše zmiňované Bajky, "If you stayed over" se zajímavým motivem, jenž mi lehce připomněl Radiohead a "Recurring", což je podle mého názoru vůbec nejlepší skladba alba, minimálně její začátek určitě.
Deska Days to come není deskou na nějakou párty, lépe si ji asi vychutnáte někde v soukromí, když vás nic netíží a chcete si odpočinout u příjemné a inteligentní muziky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID