Death, High cost of living

Toto není kniha v "klasickém" slova smyslu, neboť se jedná o knihu komiksovou, což však zároveň neznamená, že by ji tato skutečnost nějak ubírala na kvalitě. Naopak. Ty tam jsou již doby, kdy komiksy byly odkázany výhradně dětem. V dnešním čase je možno čísti komiksy i pro dospělé (a někdy jen pro ně:-)). Krásným příkladem díla obrázků s bublinkami je Death.
Hlavní hrdinkou je Smrt. Děsuplné, že? Smrt zde ovšem není nějaká kostřička s kosou zabalená v plášti, ale docela normální - zhruba šestnáctiletá - dívčina, která sice chodí v černém, na krku se jí houpe kříž Ankh, ale jinak..vypadá celkem normálně Vždy jednou za sto let se Smrt, aby lépe poznala život, který bude jednou ukončovat, vydá na Zemi. Při svém pobytu potká Sextona, což je mladý chlapec, kterému se již nějakou dobu v hlavě honí myšlenky na sebevraždu..Brzy poté kontaktuje Smrt (nechá si na Zemi říkat Didi) i Mad Hettie, což je přes 200 let stará dáma, která od ní potřebuje nalézt své srdce. Ano, příběh spadá do žánru fantasy, je velice krásně vykreslen, obzvláště se mi líbilo celkové střídání atmosféry a různé detaily na postavách. Autorem je Neil Gaiman, tvůrce Mirromask, Hvězdného prachu i báječné knihy Nikdykde.
Dobrá zpráva pro všechny Gaimanovy fanoušky, komiks Death by měl být zfilmován a na výsledném díle by se měl podílet i Guillermo del Toro, tvůrce El laberynto del faunoa El espinazo del diablo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID