Bobošíková for president?

Kandidatura Jany Bobošíkové na post presidenta (respektive presidentky) ČR jest realitou. Široká veřejnost matně loví z hlavy vzpomínky na dávnou krizi v ČT a na volby do Evropského parlamentu, v obou událostech totiž paní Bobošíková aktivně vystupovala... Kdo ale ve skutečnosti tato dáma je? Jaké má názory? To se na první pohled běžný člověk nedoví. Nedávno byl s paní Bobošíkovou on-line rozhovor na idnes, který ale byl vše možné, jen ne informativní pro veřejnost. Na většinu otázek paní Jana odpovídala neutrálně, či tím, že to nespadá pod její kompetenci. Na můj dotaz, čím by se odlišovala od ostatních kandidátů odepsala: "Jsem ženou a matkou". Inu,..proč ne..
Paní Bobošíkovou nominovala KSČM, což je samo o sobě neskonale podivné, neboť Jana Bobošíková je pravicovou političkou. Dokonce pravicovější než sám Václav Klaus, a to už je co říci. Komunistické straně prý nejvíce imponuje tím, že má vyhraněné názory na problematiku sudetských Němců (tvrdí, že odsun byl nutný a oprávněný), dokonce odmítá jakékoliv jednání se sudetskými Němci. Jakožto členka Evropského parlamentu tam paní Bobošíková často vystupuje se svými příspěvky, které se vyjadřují ke všemu možnému, nicméně něco mají společného - kritiku. Její kritika je však povícero čistě negativně vymezena, nesnaží se přijít s jiným řešením. Její postoj k EU, další integraci a sociálnímu státu je obecně rovněž silně kritický. Nabízí se otázka, proč tato dáma vůbec kandidovala do voleb Evropského parlamentu.
Nepatřím mezi příznivce pana Klause. Často je mu - podle mě mnohdy právem - vyčítáno, že je to politický "dinosaurus", jehož názory nepatří do 21. století a jimiž činí ČR trochu ostudu. Nicméně, situace, kdy by se presidentkou stala paní Bobošíková by byla v tomto případě o mnoho horší. Její názory čerpají z pravolevého populismu a v Evropském parlamentu rovněž veliké vážnosti nepožívají.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID