Tajemství internetových debat... aneb Češi a Slováci na internetu

Internet je bezesporu fascinující médiu, které umožňuje mnohé - do té doby netušené - věci. Nicméně sebou přináší i jisté negativní záležitosti. Např. nepříjemnou anonymitu.
Po včerejším napínavém tenisovém klání mezi ČR a SR jsem se "odbrouzdal" podívat i na servery našich kolegů z východu, neboť přeci jen - více pohledů na věc = větší přehled. Server sport.sk je - jak již název napovídá - serverem sportovním. Jeho design mi sice k srdci mnoho nepřirostl, ale jde asi hodně o zvyk.. Docela mě ale překvapila diskuse, jež se vedla pod článkem, který referoval o tenisovém zápase. Tolik nacionálních urážek, hloupých předsudků a záště na jedné stránce jen tak nenajdete... Mnoho lidí z ČR na tyto stránky chodí pravidelně a rovněž pravidelně si zde dobírají případné slovenské sportovní neúspěchy, na což slovenská strana reaguje přehnanou (většinou) reakcí a....netřeba popisovat. Stačí se podívat na http://sport.aktuality.sk/forum/prispevky/fed-cup-slovenky-prehrali-stvorhru-a-cely-duel.
K čemu takových záští? Mám dojem, že lidé, kteří pravidelně chodí na slovenské fórum jsou - z české strany - chudáci, kteří asi nemají mnoho úspěchů a kteří se vždy radují, když "jejich" "národní" tým dokáže porazit (v čemkoli) ten slovenský. Cítí pak hrdost a touhu říci, že tento úspěch je i jejich dílem, dokázat "těm na východě", že oni jsou jaksi nadřazeni... Vskutku odpudivé. Ovšem ze slovenské strany se člověk rovněž dočká podobných překvapení. Internetová anonymitu je v tomto nepříjemná. Člověk může vyřknout cokoliv, ale odpovědnost za své jednání nenese.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID