The outer limits (Krajní meze) - tv seriál

Nedávno jsem nalezl odkazy ke stažení seriálu, který před delším časem (tak v roce 1999) běžel na obrazovkách TV Nova. Bývá zvykem cokoliv na TV Nova kritizovat za bezúčelnost a bezkulturnost (pak je tedy ale trochu divné, jaktože tato stanice má tak obrovskou sledovanost, když na ni každý jen nadává:-)), nicméně to asi nebude případ tohoto seriálu.
Seriál běžel v nočních hodinách, což mu jen přidávalo na atmosféře, neb ta byla povícero dosti děsivá. Krajní meze se však vyznačovaly ještě jedním poměrně zajímavých aspektem, a to, že každý díl měl velmi překvapivou pointu, úžasné rozuzlení, které pak krásně vyšumělo do přicházejících titulků. To jsem pak chodíval spát s "těžkou hlavou", přemýšlejíc nad tím, co se to tam vlastně stalo...
Žánrově seriál spadá nejvíce do kategorie sci- fi, ale žádný Star Trek v tom nehledejte. Většina příběhů se odehrává v klasických - tzn. současných - reáliích. Rovněž většina příběhu je také adaptací sci-fi povídek známých autorů tohoto žánru. Některé však stvořili scénáristé sami, což prý je - podle někoho - odpovědí na leckdy kolísající kvalitů jednotlivých částí.
I dnes - po těch letech - si pamatuji obsah některých dílů, pamatuji si ale rovněž i úvodní znělku, která byla naprosto geniální. Mluvil v ní Radovan Lukavský a říkal do přicházející pestré palety obrazů, zvuků a barev něco jako "Závada není na vašem přijímači, vysílání teď řídíme my...", prostě paráda. Pokud bych vás těmito řádky nějak na seriál navnadil, tak zde máte odkaz na internetovou stránku, kde si můžete některé díly stáhnout z rapidshare http://genius166.webgarden.cz/serialy/krajni-meze-outer-limits.html kvalita obrazu je samozřejmě trochu horší, ale dá se na to ještě koukat.
P. S. A nezapomeňte si vychutnat dnes již neexistující - dříve stále přítomné - barevné logo televize Nova v levém horním růžku, u něhož se občas objeví obligátní "hvězdička" :-)...(jéje, teď jsem si vzpomněl na své dětství a na to, jak jsem jako malý vždy velice rád koukal na československé televizi na filmy s hvězdičkou...)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)