Labolog - amatér

Labologie - úžasná vášeň!
Možná někteří z váš neví, co toto kouzelné slovíčko znamená? Inu, přesnou definici bych asi byl jen těžko schopen vyjádřit, nicméně labologie samotná je jistá sběratelská vášeň (posvěcena tímto krásným slovem) předmětů, jež nějak souvisí s výrobou či (a to převážně) s konzumací pivního moku. Jedná se např. o pivní tácky, pivní sklo, plechovky, atd. Prostě krásná sběratelská vášeň.
Já sám si již delší dobu buduji pohlednou labologickou sbírku v podobně pivních tácků. Poslední dobou mi ji ovšem narušují podtácky od společnosti kofola, neboť i oni tento sortiment vyrábějí. Jaký to skandál!!!! Svoji sbírku jsem tedy rozšířil i o věci od kofoly (byť jsem u toho skřípěl zuby). Celá labologie má však jednu podstatnou nevýhodu..., většinu jejího sortimentu lze jen těžko koupit v běžně dostupných obchodech, takže tu ke slově obvykle přichází jedna dosti nepěkná věc - krádež pivních tácků....
Jako by na tom, že člověk dělá něco, co by se dělat nemělo, bylo cosi fascinujícího. Ne nadarmo se říká, že zakázané ovoce nejlépe chutná. A pak, každý máme nějakou tu neřest, že? Pche, koupit si pivní tácek (pokud tedy víte kde, já osobně moc ne...) to není ono. Jednak ten koupený je takový...čistý..neporušený (jak by latiníci řekli virgo intacto), kdežto ten, který si "čmajznete" v restauračce už na sobě nese jistě stopy nějaké konzumace. A pak...i samotné odcizení pivního tácku je takový malý obřad. Člověk musí využít momentu, kdy jej nikdo nepozoruje a...velmi rychle a nenápadně zastrčit získaný artefakt do své kapsy, baťohu, atd. Někdy se zadaří získat pivní tácek s nějakými narychlo sepsanými poznámkami, např. tel. číslo, úryvky básní atd.. Nebyl to snad právě Jaroslav Hašek, který si části svých povídek zaznamenával na ubrousky v restauracích? Ha! To by byl jistě cenný artikl pro každého pravověrného labologa. .

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)