Změny na České poště...proč jsou to vždy změny k horšímu?


Doba pokročila. Vše se mění. Céčka se už nevyrábějí...Maradonna neudivuje svět svými fotbalovými kousky. Celý vesmír je v pohybu a tomuto pnutí se neubránila ani Česká pošta. Kdo by si myslel, že tato společnost bude v informačním věku internetu stagnovat by byl jistojistě na velkém omylu. Nejprve zdražili své - leckdy bohužel bídné - služby a nyní....v plánu je dokonce zrušení - v rámci větší efektivity - i několika (celkem 179) poštovních poboček. Změny však nemají konce. Pobočka v našem městečku rovněž doznala podstatných úprav při stanovování hodin pro veřejnost.
Když se člověk na tyto údaje podívá, tak mu zdravý rozum trochu říká, že něco asi není zcela v pořádku. Ano, není.... Naše městečko jest poměrně malé a lidé - jsouce hnáni nízkými sklony materiálními - jezdí za prací obvykle do větších měst, či někdy i do samotné matičky Prahy. Logicky tedy vyjíždějí poměrně brzy ráno a vracejí se zpět v podvečer (pokud vůbec). Nechápu tedy, jak je možné, že některé instituce - např. právě Česká pošta - jim v tomto nevyjdou trochu vstříc. Otevírací hodiny totiž ve většině případů věrně kopírují pracovní hodiny mnoha lidí. Schválně jsem napsal většiny, neboť leckdy (úterý a čtvrtek) se na poště zavírá již o půl čtvrté, a to vůbec nemluvím o pátku, kdy se s nějakým otevíráním v odpoledních hodinách nikdo ani neobtěžoval. A že by nebylo špatné otevřít pobočku např. v sobotu - byť třeba jen na dopoledne - a vyjít trochu vstříc svým zákazníkům? Co vás nemá....
Následek je takový, že někteří lidé - mezi něž patřím i já - nemají v podstatě žádnou šanci se na poštu v místě svého bydliště dostat.
Monopol je monopol.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID