Cartonnage - Curiously connected (2008)

Tak konečně, po trochu delším čase, vyšla debutová deska seskupení s názvem Cartonnage, o jehož koncertu jsem již informoval zde. Hudba Cartonnage je velmi zajímavá a obecně i dosti líbivá, to však nemusí nutně znamenat, že by se jednalo o hudbu vyloženě podbízivou. Jako svůj styl samotná skupina uvádí pop, synthpop, jazz, či ambient - tedy poměrně pestré a pro mě osobně zároveň líbivé vymezení.
Výše napsatá věta ohledně debutové desky je však pravdivou jen z poloviny. Cartonnage již "světu dali" jednu desku s příznačným názvem "CD 1". Ale za skutečnou desku v pravém slova smyslu můžeme asi snad považovat až album "Curiously connected". Asi nejvíce bych tvorbu Cartonnage přirovnal k raným Depeche Mode, či k synthpopovým Ladytron. Na tomto hudebním poli je v České republice poměrně prázdno, takže výplň v podobě Cartonnage já osobně velmi vítám. Výbornou část vystoupení Cartonnage tvoří i vizuální prezentace skupiny, jako např. promítání na plochu v pozadí, tanečnice, kostýmy, apod. Je dobře, že si skupina nezakládá jen na audio složce, ale je pro ně důležité rovněž vizuální prezentace (v České republice bohužel často podceňovaná).
Na této desce se mi líbily snad všechny skladby, ale s nadhledem řečeno musím napsat, že více mému sluchu lahodily skladby spíše tempa rychlejšího (I smell danger, I need your stereo,..), než ty pomalejší (Brand new day,..). Ale stejně, jen více takových desek z našich luhů a hájů .

1. Hush hush 2. I smell danger 3. Brand new day 4. Patisserie 5. Trees 6. Synthetique 7. Curiously connected 8. Can U hear me 9. Oh depressed man 10. I need your stereo 11. Now.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID