Dostaveníčka...

Lidé se vždy scházeli na různých místech. Obvyklou lokalitou schůzek byla rozličná místa, která se nacházela ve všeobecném povědomí všech zůčastněných. Může se stát, že se s nějakým člověkem máte touhu vidět a nacházíte se ve městě dostatečně velikém, že návštěva bydliště (práce) toho druhého se stane věcí značně komplikovanou. V Praze je takovým oblíbeným místem "zadek koně sv. Václava". Splňuje všechny parametry pro to být ideálním lokalitou. Je známý, dobře viditelný a nachází se ve výhodné pozici v centru města. Jen kousek od krásného Národního musea, kde jsem nedávno byl na výstavě Republika (viz předchozí článek) a ještě dříve nedávno (zvláštní to termín ), konkrétně včera, na baletu v budově Státní opery Praha s názvem "Má vlast", což byl - jak jistě tušíte - balet za doprovodu geniální Smetanovy hudby.
Byla to skutečně krása, a to jak po stránce kostýmové, tak (pochopitelně) hudební a ovšem i choreografické. Vřele doporučuji.
Tak tedy, jak tak koukám, na výběru místa vašeho "dostaveníčka" také hodně záleží cíl vašeho dalšího směřování, vyhlédnuté akce. Přesto však dle mého názoru "koňův zadek" jasně vede. V Hostomicích jsme měli s kamarádem takové speciální místo na našem obrovském náměstí poblíže nástěnky s fotbalovými výsledky místního SK. Nástěnka už tam nevisí, ale přesto se tam stále setkáváme.
Některá místa mají totiž smysl sám o sobě.
Na jakých místech se rádi setkáváte vy?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)