SWAT 4

Vyšetřil jsem si trochu času a podíval se na to, co se válí na disku mého notebooku. Hra SWAT 4 vyšla již před drahnou dobou, ale musím říci, že za ten čas (cca 4 roky) neztratila nic ze svého kouzla.
Hráč se zde dostává do role člena speciální policejní jednotky SWAT (Special weapons and tactics), která řeší rozličné problémy od šíleného maniaka ve svém domě, až po kvalitně vybavenou jednotku teroristů, která se opevní v hotelu a má nehorázné požadavky. Od většiny jiných her - zaměřených převážně na přestřelky - se však liší tím, že zde si mnoho nezastřílíte. Drtivá většina prostoru je zde věnována taktice a plánování (pokud vám to však místy ne zrovna slavná AI vašich kolegů dovolí). Několika misemi jsem prošel i bez jediného výstřelu. Primární je vždy zachránit všechny rukojmí, členy svého týmu nechát přežít a od věci rovněž není, aby i "ti zlí" nakonec zůstali s rukama v poutech a ne v rakvi... Celkový dojem je pak tedy poměrně věrohodný (pokud mohu posoudit) a realistický.

Určitou nevýhodu bych spatřoval v tom, že mise, kterými se svými členy týmu procházíte, na sebe vzájemně nenavazují. Není zde tedy žádný jednotící příběh, což je docela škoda.
Hra SWAT 4 má na dnešní dobu nízké hardwarové nároky. V zásadě vám stačí procesor s 1,4 ghz a zhruba 256 mb RAM.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)