Wrestler (2008)

Trochu opožděně, vím. Wrestler nám již nějaký ten týden zápasí v kinech.
Přesto si myslím, že je to film, o kterém bych se měl zmínit, neboť jeho autorem je Daren Aronofsky (autor děl: Requiem for a dream, Pí, Fontána), což je člověk, který svému oboru rozumí. Tečka.
Wrestler se však od přechozí mistrovy tvorby trochu liší. Je to snímek o něco méně podivnější než ty předchozí. To - prosím - neberte jako nějaké hodnocení jeho kladu, či záporu, prostě je to tak.
Hlavní postavou je Randy. Profesionální wrestler (mimochodem, ten sport je dosti zvláštní), který krom svého zaměstnání již nemá mnoho koníčků. Jeho profese se mu s apetitem rozlézá do všech částí života, takže i méně pozorný divák brzy zjistí, že Randy jinak žije dosti prázdně. Jeho dcera jej nenávidí, nemá žádný vztah - nepočítáme-li jednu ..jak ji nazvat.., řekněme "tanečnici". Na pracovní úrovni je sice uznávaný jakožto velký silák a takřka superman, ale v reálném životě s ním zatočí i obyčejný úředníček.
Krásná ukázka toho, kdy je ideál konfrontován se skutečností.
Randymu se navíc zhorší zdraví a......, asi vám dojde, jaké rozhodnutí bude muset udělat.
Upřímně, snímek Wrestler patří mezi to lepší co jsem v poslední době shlédl. Upoutal mě příběhem, hereckým výkonem M. Rourka (který by ale pro jiné úlohy byl asi k ničemu) i množstvím nezapomenutelných scén (např. když Randy nastupuje do nové práce prodavače v masně, tak mu v uších stále zní oslavné skandování fanoušků). Rozhodně jej mohu doporučit, neboť se domnívám, že film Wrestler má schopnost zasáhnout amorovým šípem poměrně početnou diváckou obec.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)