Copak jíte?

Jídlo je jedním z důležitých aspektů našeho života. Jídlo je nutné k přežití, i když v našich současných podmínkách se spíše stalo prostředkem k zábavě, požitkářství. Jen málokdy cítíme hlad (pokud tak dobrovolně nechceme).
Je tedy asi nasnadě nastolit si otázku, zda to, co jíme, je skutečně dobré. Nedávné výzkumy potvrdily, že naše populace nebývalé úspěšně tloustne. Jako Češi jsme dokonce "světové jedničky" v rakovině tlustého střeva. Souvislost mezi stravou a tímot "prvenstvím" je jistě více než zřejmá. Zamýšlíte se nad svým jídelníčkem?
U mě osobně byly časy, kdy byla jistá šetrnost na prvním místě. Bylo mi trochu líto vyhazovat velké sumy peněz za stravu, která stejně za 5 minut skončí v bříšku a následně...no víte kde. Vedla pizza z Tesca (za 20 kč), která ale více než pizzu připomínala takový nafouklý koláč :-), a čínské polévky, které jednou v tescu prodávaly za neuvěřitelných 1,90. Připočteme-li si k tomu tehdejší akci na rohlík za 50 halířů... Dostanete skutečně "nízkocenový" oběd.
Takové časy jsou už díkybohu nějaký ten pátek pryč. Jím lépe, zdravěji (troufám si říci, slečna I. mě vydatně zásobuje "slivovicou" a těstovinami se zeleninou), ale stoprocentně zdravé jídlo nemám. Občas nepohrdnu klobáskou k pivečku (třeba po vyčerpávajícím výkonu na in-line bruslích :-), pozn. pro zvědavce, už nepadám a Ladronka se mi nesměje :-)) a sem tam i nějaká ta čínská restaurace. Nejsem prototyp zdravě se stravujícího člověka, ale katastrofální to snad už není.
Jak jste na tom se strav. návyky vy?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)