Kasabian - The West Rider Pauper Lunatic (2009)

Britští Kasabian jsou skupinou, která zatím vydala - podle mého názoru - asi nejlepší hudební desku právě probíhajícího roku. Trochu odvážné tvrzení, že?
Hudba Kasabian bývá často přirovnávána ke slavným Primal Scream. Jedná se o kombinaci rocku a elektroniky s podmanivým zpěvem.
Jejich poslední deska (The West Rider Pauper Lunatic) je velmi silná a v podstatě neobsahuje slabá místa (tzv. vatu). Začíná ráznou skladbou "Underdog", pokračuje místy až jemně beatlesovskou "Where Did All The Love Go?", aby na ni bylo v zápětí navázáno temnou elektronikou "Swarfiga". Asi nejsilnější skladbou na desku je podle mě písnička shodná s názvem alba. Začíná tajemným hlasem, na který navazuje příjemná kytarová melodie, která se poté dostane do zajímavých psychedelických poloh se smyčci.
Album je tedy hodně pestré, což mi vždy imponovalo. O něco méně mi již sice imponuje image hlavního zpěváka Toma (to je ten pán v levé části fotografie alba), která by se asi lépe vyjímala v nějaké metalové skupině,
ale to je ještě věc, kterou dokáži překonat.
Album jsem si pustil několikrát a postupem času si zamiloval všechny písničky, dokonce i trochu zvláštní Ladies and Gentlemen, která jakoby patřila do zcela jiné doby.
Koneckonců, posuďte sami.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)