Současný antikomunismus

Asi se všichni shodneme na tom, že politická situace v naší zemi je hodně vyostřená (byť stále v mantinelech demokratismu). Obzvláště mezi mladými lidmi (snad vyjma těch z KSM :-)) se náchylnost k levici projevuje poměrně málo (nemám to podepřeno výzkumem, jde jen o subjektivní dojem). Organizují se internetové skupiny (třeba ty na ksichtknize), které mají jen jeden hlavní cíl, a to denunciovat komunismus. V zásadě je pak ale minimálně podivné proč svoji kritiku směřují spíše do řad ČSSD, než do řad KSČM - kteří přece k této ideologii mají o poznání blíže. Vím, pokud si porovnáte volební programy obou stran, tak tam mnoho velkých rozdílů nenaleznete.
Podívejte se - pokud jste na ksichtknize - na ony skupiny, či - pokud nejste - na stránku www.oranzada.cz
. Není třeba dlouhého klikání, aby se člověk přesvědčil, že sociálně demokratické ideály jsou dle autorů webu "nemorální, zhoubné a nelogické". Vědí vůbec jaké jsou tyto ideály? Osobně nepatřím mezi příznivce komunistické ideologie, ale za antikomunistu bych se neoznačil, neboť - slovy pana Ladislava Žáka "je velice příjemné být proti něčemu, co nikdy nikdo neviděl a co ani nemůže nastat. V takovém případě lze totiž za činnost proti něčemu, co nikdy nikdo neviděl, pokládat jakýkoliv počin a dokonce i sladké nicnedělání".
Ne, měli bychom si uvědomit, že pro správně fungující politický systém je vhodné mít adekvátní zastoupení jak na levici, tak i na pravici (a nejlépe ještě někde) a nějak se s tím prostě smířit. Proti svým politickým protivníkům bojovat, ale pokud možno slušně a věcně. Argumentace typu, "nevolím čssd, neboť Paroubek je prase" do tohoto stylu rozhodně nezapadá.
Ono to ale funguje i odjinud, pokud jste slyšeli věty páně Paroubka o "ódéesáčcích", či o novinářích "pracujících v žoldu ódées", tak asi víte o čem mluvím.
Ony totiž zase budou volby, víte?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)