Moby - Wait for me (2009)

Mobyho můžete mít rádi, či nemít rádi, každopádně je však nutno uznat, že tento člověk je velký stylový cestovatel. Zahraje vám elektronickou taneční pecku stejně s klidem jako pomalý ambientní kousek....a pak k tomu přidá ještě něžné brnkání na kytaru.
No prostě Moby.
Obal si nakreslil sám, hudbu složil ve svém studiu a deska vyšla na značce Little idiot, což je rovněž "Mobyho firma". Skoro to vypadá na DIY (do it yourself). Oproti minulé desce "Last night" je toto album o mnoho klidnější, neobsahuje v podstatě žádné taneční věci. Žánrově se tedy deska "Wait for me" spíše blíží dřívějšímu Mobymu počinu s názvem "18". Na desce se objevují smyčce, akustické kytary, ambientní tóny, které spolu hezky souzní a tvoří mile melancholickou atmosféru celého alba.
Některé skladby trochu připomínají dřívější Mobyho kousky z alba "Play", jedná se např. o "Pale Horses", někdo by mohl v této souvilosti hovořit o vykrádení sebe sama, ale tak krutě bych to neviděl. Moby je prostě Moby, má svůj definovaný styl, který tak či onak prochází všemy alby.
Zajímavostí je, že ke skladbě "Shot In The Back Of The Head" dělal klip slavný David Lynch.
"Wait for me" je příjemná deska, citlivá a krásná. Moby nezklamal.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)